Despre noi

Despre SCARPA

 


Scarpa- nu doar simplu…pantofi.

Scarpa azi una din firmele de top in productia de incaltaminte Outdoor a ramas loiala metodelor traditionale de fabricatie si a integrat continu dezvoltarea tehnica a materialelor si tehnologiei. NOBLESE OBLIGE…„No place  too far- niciun loc nu este prea departe”

Istoria acestei firma incepe in anul 1940 an in care Luigi Parisotto a inceput ucenicia de pantofar in regiunea Montebelluno.In anul 1942 Luigi incepe colaborarea cu S.C.A.R.P.A.(Societa Calzaturiera Asolana Riunita Pedemontana Anonima) fondata in 1938 de catre nobilul englez Rupert Edward Cecil Iveagh.Din 1951 Luigi impreuna cu fratele sau Francesco lanseaza pe piata brandul San Giorgio.


Mica lor manufactura avea o productie de 15 perechi pe zi.Anul 1956 este “marele pas inainte”. Familia Parisotto preia

S.C.A.R.P.A productia fiind de 50-60 perechi pe zi.In ani care urmeaza colaborind cu mai multi intrepinzatori din Venetia,Tretino,Friuli si Lombardia productia se specializeaza pe sport cu orientare alpina.


In decursul anilor aceasta productie este mereu specializata  si in anul 1965 SCARPA este prima firma din regiunea Asolo care incepe exportul in Statele Unite. Dezvoltarea brandului SCARPA aduce cu sine marirea productiei din care peste 50% in US,UK,Germania si Japonia.


Brandul Scarpa isi continua astfel pozitia de pionierat in inovatii si tehnologii noi cu scopul de a marii confortul,protectia si performanta.In acest timp noua generatie a familiei Parisotto preia  greul si in spiritul inovatiei dezvolta proiectul “Terminator”.


Acest proiect aduce la viata primul pantof confectionat exclusiv din plastic. Prin lansarea acestui patent este deschisa era “Telemark”.Acesta inseamna precizie in Skii-line cu un design avansat si multa protectie la umezeala.In 2005 se nasc firmele SCARPA North America Inc. si SCARPA shoes AG.care print-o strategie agresiva pe piata americana si germana asigura cresterea vanzarilor si a productiei cu 30% anual.


Sunt ani de succes in care cu toate dificultatile aparute produsele SCARPA au revolutionat skiiul alpin,alpinismul extrem si traseele de mare altidunine.Produsele SCARPA au titulatura de leader in alpinism si activitati stiintifice fiind folosite in armata,silvicultura,salvari alpine de Italian Military corps,US (Navy and Marines) si in Franta,Spania si India.